Chiar daca este mai putin cunoscut, vinul din flori de papadie este un bun antipiretic, diuretic si coleretic, ajutand sa fie eliminate toxinele din organism, astfel fiind imbunatatite procesele metabolice.
In plus, pentru organism este un tonic excelent, crescand pofta de mancare si fiind util in bolile tractului gastro-intestinal si in cele ale ficatului.
Vin din flori de papadie
Ingrediente :
- 1 lamaie
- 1 borcan de 1 litru cu flori de papadie, fara tulpina
- 4 litri de apa
- 1 kg de zahar brun
- 1 lingurita de drojdie
Mod de preparare
Se pun florile intr-o sita si se spala sub jetul de apa, punandu-se mai apoi intr-un vas inalt, emailat.
Dupa ce au fost curatate de coaja, se stoarce sucul din lamai. Peste florile de papadie se toarna sucul si coaja de lamaie. Se adauga 3 litri jumatate de apa si se pun la foc mic. Dupa ce a fiert cateva minute, se ia vasul de pe foc si se lasa la infuzat vreo 24 de ore.
Ziua urmatoare, se dizolva zaharul in jumatate de litru de apa, intr-un vas emailat. Se fierbe pana se transforma in sirop, si mai apoi se toarna peste infuzia de flori de papadie.
Se adauga la sfarsit drojdia dizolvata in putina apa calduta. Se acopera cu un tifon recipientul si se lasa intr-un loc calduros si intunecos la fermentat timp de 2 zile.
Se strecoara si se adauga intr-un recipient de sticla, acoperindu-se cu un capac de plastic gaurit, pentru a se introduce un furtun de plastic pentru eliminarea dioxidului de carbon. Vinul se lasa in continuare intr-un loc ferit de lumina.
Dupa ce a trecut o saptamana, se extrage lichidul din recipientul de sticla cu ajutorul unui furtun, astfel incat depunerea de pe fundul vasului sa nu fie deranjata. Vinul se pastreaza in sticle bine inchise, de culoare inchisa, pentru o perioada de 4-6 saptamani inainte de a putea fi consumat.
Cel mult un an este termenul de valabilitate.
Mod de administrare :
Pentru cel mult 2 saptamani, luati de 3 ori inainte de a manca cate 80 de ml de vin din flori de papadie.
Florile de papadie fortifica organismul
Pentru congestia si inflamatia ficatului si a vezicii biliare este benefica papadia, aceasta stimuland splina, stomacul, pancreasul, digestia si curatand sangele.